Maradt pár borosüveg és befőttes üveg... Így varázsolhatsz belőlük díszítést!

Az a titka, hogy a borosüveg alját kell levágni, ezzel azonban óvatosan, inkább kesztyűben csináld nehogy elvágd a kezed…
Egy spárgára lesz szükséged és egy kis hideg vízre: a spárgát hurkold rá az üvegre, és mozgasd rajta körbe, gyorsan. A lényeg, hogy az üveg körben egy csíkban felforrósodjon a súrlódástól. Ha már úgy érzed eléggé sikerült felmelegítened, gyorsan mártsd bele hideg vízbe! Ha eléggé felforrósítottad, az üveg szép, egyenletes csíkban fog elrepedni.

A felhasználandó felét megcsiszolhatod kicsit, hogy később se vágjon, de azért ezt nem érdemes fogdosni. Ha sikerült egyenletesre levágni az üveget, csak tegyél alá gyertyát és már kész is vagy!
Az üveg formájával és színével lehet variálni, készíts többet is, mert együtt jobban mutatnak!

Befőttes üveg:

Ami kell hozzá:

  • Befőttesüveg
  • Cellux vagy vastagabb fonal
  • Dekupázs ragasztó
  • Só vagy csillámpor
  • Mécses
  • Ételfesték

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a befőttesüveget kívül belül, majd tekerjük körbe az üveget cellux-szal vagy egy vastagabb fonallal. Hozzunk létre tetszés szerinti mintákat az üvegen, így sokkal mutatósabb lesz.
Ha ezzel megvagyunk, akkor kenjük be a felületet dekupázs ragasztóval. Tudni kell, hogy ez a ragasztó vízzel hígítva fényes lakká válik száradás után. Fontos, hogy pontosan dolgozunk, mert ha kimarad egy kicsike rész is, akkor már nem lesz tökéletes.

Ehhez pedig foszforeszkáló festék kell.

Ezekbe a borosüvegekbe pedig LED-es égősort kell tenni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!