Tudja, hogy a feng-shui szerint hol vannak lakásában a “pénz-területek”? Íme néhány egyszerű és gyors tipp, hogy miként használja ki a pénz-területeket ahhoz, hogy a jólét ne kerülje el önt!

Álljon szembe házának, lakásának bejárati ajtajával: a lakás jóléttel kapcsolatos pontja állítólag a bal hátsó részen található! Emellett minden helyiségnek megvan ugyanezen jólét-pontja a bal hátsó sarkokban szintén. S hogy ezt miért érdemes tudni?

 

1. Szüntesse meg a rendetlenséget

A rendetlenség a stagnáló energia jele, ami az energiapontokon megakadályozza a pénz áramlását.

 

2. Távolítsa el a meghibásodott, nem működő  tárgyakat!

Ha valami nem úgy működik, ahogy funkciója szerint kellene, az utal arra, hogy az életünk azon részén gondjaink vannak, melyekkel ezek a működésképtelen dolgok kapcsolatban állnak.

Vizsgálja meg a pénz területén lévő tárgyait, hogy nem szorulnak-e javításra, illetve eltávolításra! Ilyenek lehetnek például használaton kívüli elemek, égők, pontatlan órák, száraz virágok, kipusztult vagy száraz növények.

 

3. Helyezze el a pénz-területen a gazdagság és jólét szimbólumait, erősítőit!

Például magát a pénzt, vagy ehhez kapcsolódó tárgyakat (bankkártya, malacperselyt, háromlábú békát szájában pénzzel).

Hatásos lehet a “vizes” tárgyak elhelyezése: szökőkút, csobogó vagy akvárium, hisz a víz a chi és a pénz áramlását szimbolizálja. Ha nem akarunk akváriumot beszerezni, akkor halakat, vízesést ábrázoló képet, párnát stb. is alkalmazhatunk.

Érdemes itt tartani az ékszereket is!

 

4. Erősítse a pénz-területeket a zöld, a  bíbor és a vörös színekkel !

Ezek a színek az életerő, a növekedés és a jólét szimbólumai. Helyezzen el például kis tálkákban bíbor amethiszt, vörös carneliant és zöld jade-t, illetve ezekből készült tárgyakat.

A konyhában nagyon mutatós lehet egy tál színes gyümölcs, csak arra figyeljen, hogy a  tál legalább félig legyen!

 

5. Figyeljen arra, hogy bánik nap mint nap a pénzével!

Sorrendbe rakja a papírpénzeket a tárcájában, vagy csak belegyűri a hátsó zsebébe? Ez utóbbit felejtese inkább el, s jobb, ha megszünteti a rendetlenséget a pénztárcájában is, így odafigyelve az igényes pénzhasználatra.

 

 6. Ha elutasítja a pénzt, a pénz is el fogja utasítani Önt!

Ügyeljen bankszámlájára, a csekkeket fizesse be, pénzügyei legyenek rendezettek . A pénztárcát, hitelkártyát (vagy ezek szimbólumait) az asztalának bal hátsó sarkán érdemes tartani- ez a jólét területe itt is.

 

7. Legyen nagylelkű!

A pénz energia, amit állandóan áramoltatni kell!  Ezért nem szabad a pénzre ráülni,hanem  állandóan mozgásban kell tartani. Talán meglepően hangzik, de emellett meg kell tanulni adni is. Nem csak pénzt, adományt, hanem akár apró figyelmességeket, boldogságot, szeretetet és az élet nagylelkű ajándékait. Hisz amit odaadunk, azt egyre inkább vissza is fogjuk kapni, és minél inkább élünk az ajándékozás lehetőségével, annál inkább érezni fogjuk ezt a törvényszerűséget.

 

Figyeljen arra, hogy ne essen túlzásokba! A feng-shui mégis csak a harmónia művészete.

Forrás: eletforma.hu

 

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!