Kb 100%-ban megújuló energiákat használnak

100 megawattos Boulder Solar 1 erőmű elindításával teljesen sikerült kiváltani a nem-megújuló energia forrásokat. A város határában elterülő megújuló erőmű, már egy másik városnak is termeli az áramot.

Plusz újfajta, környezetvédelmi és gazdasági szempontból is előnyös világítást tesztelnek Vegasban az EnGoPlanet nevű startup jóvoltából.
A tiszta energiával foglalkozó vállalat olyan, természetesen LED-alapú utcai lámpákat készített, amelyek nemcsak napelemekkel, hanem a járdába épített speciális energiaelnyelő komponensek segítségével a lépéseinkből nyert energiával is tudnak működik. A rendszer alapvetően úgy működik, hogy amíg süt a nap, addig elsősorban a napelemekből tölti az akkumulátorokat, de rossz időben, illetve éjszaka a járdába épített apró generátorok veszik át ezt a szerepet. A lépések energiáját elektromossággá alakító apró generátorok 4-8 wattnyi teljesítményt tudnak kinyerni lépésenként, a lámpák pedig teljesen önállóak, ráadásul színük is változtatható.

A rendszer által termelt energia egyébként nemcsak a lámpáknak elég, hanem Wi-Fi hozzáférési pontokat, töltőállomásokat és biztonsági kamerákat is meghajtanak vele.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!