Nem csak a környezetnek, de a tulajdonosnak is megéri

Magyarországon bevezették a környezetkímélő jármű fogalmát és a zöld rendszámot az elektromos autókra, amellyel több nagyvárosban, egyebek mellett Budapesten, Debrecenben, Zalaegerszegen is ingyenesen lehet parkolni.

A nyáron átadott villámtöltő egy autót 15-20 perc alatt tölt fel. A fejlesztés magyar összefogás eredménye, tíz magyar kis- és középvállalkozás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együtt dolgozott rajta mintegy 2 évig.  A magyar ipar nemcsak beszállítóként, hanem a termékfejlesztésben is részt vesz egy kialakulóban lévő új iparág terjesztésében.

Itt egy térkép amin láthatóak a magyar töltőállomások:

És egy amin a Budapestiek:

A Tesla honlapján aktiválták a világtérképen a jövőre tervezett supercharger töltőállomások "gombostűit". Az idei és a 2017-es európai térképet elnézve feltűnő, hogy Skandináviában a töltőállomás-hálózat végleg körbeért, hogy az IT-felvidékké váló Észtország–Lettország–Litvánia mellett Ukrajna, Románia, sőt: Szerbia, Görög-, illetve Törökország is "fertőzötté válik". Úgyhogy akár európai körútra is lehet menni egy elektromos autóval.

Magyarországnak még van hova fejlődnie töltő állomások számában, Közép-Európától még nagyon le vagyunk maradva, de a térségben is vannak országok, amelyek jobban állnak töltőállomások terén, de már láthatóak  a javulások e téren.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!