Így télen szívesen nézegetünk otthon gyönyörű virágokat, egy kis segítség a választáshoz

Vízöntő

Bár a Vízöntő befelé forduló alkat, és életének egyik fő motívuma, hogy mindenben törekszik a függetlenségre, mégis bőven van hajlama a romantikára is. Szeretőként hűséges és szenvedélyes emberként ismerik őket, akik törődnek szeretteikkel és ragaszkodnak is hozzájuk. A Vízöntő rejtett romantikus énjéhez legjobban a szintén rejtőzködő, nehezen megszerezhető, de pompás orchideák illenek legjobban, amik kifejezik az állhatatosságot, szépséget és méltóságot.

 

Halak

A víz jegyű Halak kedvesek, odaadók, érzékenyek és ötletgazdagok. Ezzel együtt veleszületett jó tulajdonságuk az együttérzés képessége, így a Halaknak mindig jó kiönteni a szívünket, mert nemcsak türelmes, de értő társaságra is találunk bennük. Inkább a szívükre és az ösztöneikre hallgatnak, a logikát túl nyersnek és unalmasnak tartják. Lelki alkatához legjobban a könnyed, kékes lilás írisz illik.

 

Kos

A Kos tűz jegyű ember, így megtestesül benne ennek az elemnek az energiája, lobbanékonysága. Önbizalommal teli, kalandvágyó emberek hírében állnak, egyben született vezetők is, akik bátran és ellenállhatatlanul törnek előre. A Kos belső tüzét legszebben a piros színű, a tüzes bromélia reprezentálja.

 

Bika

Konok, akaratos, hajthatatlan – leginkább ezek a tulajdonságai közismertek a Bika jegy szülötteinek. Az érzékenységüket nagy gondossággal takargatják, de ez ne tévesszen meg senkit: a Bikáknak nagyon is szép és gazdag a lelkük, és a szívük is a helyén van: ha egyszer valamit megszeretnek, ahhoz szívük minden melegével és konokságukkal a végsőkig ragaszkodnak. Titkolt érzékenységük megmutatkozik abban is, hogy az intenzív illatú virágokat kedvelik, így számukra a színpompás liliom jó választás lehet.

 

Ikrek

Kreatívak, nyughatatlanok, fantáziadúsak és kommunikatívak: az igazi Ikrek már csak ilyen. Nehéz megbízni bennük, mert nagyon gazdag a személyiségük, és amikor azt hinnénk, kiismertük, akkor váratlanul egy új oldaláról is megmutatja magát. Bőven van bennük művészi hajlam is, és a mély szenvedélyekhez könnyed játékosság párosul az életükben. A leginkább a százszorszép illik sokszínű személyiségükhöz.

 

Rák

Általában a legérzelmesebb és legérzékenyebbnek tartják valamennyi jegy közül. Mivel nemcsak érzékenyek, de egyúttal válogatósak is – mivel ízlésük is kifinomult –, és nagyon kedvelik a játékosságot, ezért a fehér tearózsa és a fehér liliom illik legjobban hozzájuk.

 

Oroszlán

Az Oroszlán személyisége a legerősebb, legextrovertáltabb valamennyi zodiákus jegy közül. Csak és kizárólag a figyelem középpontjában, vezető szerepben érzik jól magukat, és mindenkinél jobban szeretik a bókokat és elismeréseket. Mivel folyton a fényben szeretnének fürdeni, a legjobban a tűzliliom felel meg a személyiségüknek.

 

Szűz

A rendezettség, analitikus gondolkodás és az értelemre való támaszkodás adja a Szűz életének alapjait. Igazi perfekcionisták, akik aprólékos munkával törekednek a tökéletességre, és sokszor meg is közelítik azt. Nyugodt és kiszámíthatóan „megszállott” természetük van, csavaros észjárással ezért hozzájuk a golgota virág illik, mely alakjával pont ezt a csavaros észjárást szimbolizálja.

 

Mérleg

Az igazságot, szépséget és kiegyensúlyozottságot mindennél többre becsüli az életben a Mérleg. Ösztönösen jó a szépérzékük, kifinomultak és bájosak, és mindenért rajonganak, amiben a szépség megnyilatkozik. Így nekik bármilyen virágot adhatunk, mindegyikben gyönyörködni tudnak majd. Személyiségük harmóniáját legszebben a szabályos, szimmetrikus leander tudja kifejezni.

 

Skorpió

Szenvedélyes, intenzív és az érzelmeitől hajtott ember a Skorpió jegy szülötte. Elkötelezett a szerelemben, és épp ezért féltékenységre is hajlamos, és amennyire kreatív és impulzív alkat, ugyanannyira elszánt is. Ráadásul az intelligenciájuk miatt általában véghez is tudják vinni azt, amit elterveznek. A mélyvörös virágok illenek hozzájuk leginkább: például a vörös gerbera és a rózsa.

 

Nyilas

A mély intellektus, a kitartás és az erő a legelőkelőbb vonásai a Nyilas embereknek. Kalandvágyók és felfedező természetűek, emellett teli vannak energiával is. A légies levendula tökéletesen illik hozzájuk.

 

Bak

Praktikus és megbízható személyiség, aki akkor a legboldogabb, ha letelepedhet és gyökeret verhet valahol. Otthona szent, jó érzékkel teremt biztonságot maga körül, és akiket ebbe a körbe beenged, azokhoz kitartóan ragaszkodik. Szereti az egyszerű, tiszta beszédet, az igazságot és nagyra becsüli a hűséget. Az afrikai ibolya az ideális növény számára.

Orchidea

Írisz

Bromélia

Liliom

Afrikai százszorszép

Tearózsa

Tűzliliom

Golgotavirág

Leander

Vörös rózsa

Levendula

Afrika ibolya

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!